- Monday, 03 October 2022
Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma u Blatu program se nastavio i u četvrtak ujutro, 29. rujna, posljednjom od četiri tradicijske gastro radionice u sklopu ovogodišnjeg programa.
Domaćin naše četvrte tradicijske gastro radionice bila je Konoba Zlinje Blato.
Polaznici ove tradicijske gastro radionice upoznali su se s vještinom izrade makaruna - tradicionalne tjestenine, ali i omiljenog priloga u kombinaciji s tradicionalnim i ukusnim mesnim ili ribljim jelima blatske i otočne kuhinje.
Inače, sama manifestacija obilježavanja Svjetskog dana turizma podsjeća na bogatu povijest naše destinacije, a ujedno stavlja i naglasak na tradicionalne gastronomske slastice ovog podneblja, i upoznaje nas s novitetima u kulturno-turističkoj ponudi Blata i otoka Korčule, kroz četiri dana edukativnih, interaktivnih i gastro radionica te arheološko-pješačkih tematskih tura, nastavljajući tako tradiciju obilježavanja Svjetskog dana turizma u Blatu u organizaciji Turističke zajednice općine Blato kroz navedene tematske i prigodne programe.
Misao vodilja naših radionica i tematskih programa bila je upravo prezentacija tradicionalnih i starinskih jela, ali i podsjetnik na važnost tradicije koju smo kroz ove gastro priče implementirali i spojili s pričom o baštinskom i kulturnom turizmu, te tako educirali velike i male sudionike o atrakcijama naše destinacije u kojoj svakodnevno odrastaju i žive.
https://tzo-blato.hr/en/dogadjanja/890-tradicijskom-gastro-radionicom-makaruna-i-degustacijom-lumblije-zavrseno-obiljezavanje-svjetskog-dana-turizma-u-blatu#sigProId947a427743