Poštovani pružatelji usluge smještaja na našem području!

Turističke zajednice otoka Korčule temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju provode projekt „Camino Korčula“ koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice te organiziraju tematsko događanje „Camino Korčula vikend“ koje će se održati od 15. do 17.ožujka 2024.godine: https://caminocroatia.com/hr/camino-korcula/

Od samog početka Camino Korčula ruta privlači velik interes hodočasnika, kako za organizirana tako i za individualna pješačenja, a jedna od najvažnijih informacija na web stranici  jest upravo pružanje informacija o dostupnom smještaju na samoj ruti. 

Stoga, ukoliko ste zainteresirani promovirati svoj smještaj putem navedene web stranice te nuditi smještaj osobama koje odluče hodati "Camino Korčula" rutom, ne samo za navedeno događanje, već i inače, vodeći računa da Camino polaznici dolaze kako grupno tako i individualno tijekom cijele godine, molimo Vas da čim prije popunite obrazac u nastavku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3CFIYcZX7MI8KJ4FqW9P_ebpl6CiVh0O6KisuAovz-RpYBA/viewform

Prilikom prijave Vašeg smještajnog objekta uzmite u obzir da se većina pješačenja Camino Korčula rutom očekuje van glavne turističke sezone kada su vremenski uvjeti primjereniji za duga pješačenja te da se uneseni podatci direktno implementiraju kroz središnju web stranicu Camino Hrvatska  https://caminocroatia.com kako bi bili dostupni zajedno sa svim drugim potrebnim informacijama o samoj ruti i sadržajima uz istu. 

Trenutno postavljena ruta obuhvaća cijeli otok i prostire se na dužini od 160 km dok se u narednim razdobljima planiraju dodavati i alternativne dionice te ukoliko bude potrebno modificirati postojeće:
https://www.komoot.com/tour/1304788236?ref=wtd
https://www.komoot.com/tour/1304788236?ref=wtd&share_token=aOo1geKHoGzCErGhVQ4My3QoRuYoQ6nkIVYdgA737ZyIFCW3o0

Ukoliko trebate više informacija slobodno nas kontaktirajte.

Otkrijte rutu Camino Korčula slijedeći antičke putove i hodočasničke staze otoka Korčule!   
Put sv. Jakova ili Camino de Santiago, mreža je hodočasničkih putova koji  završava u španjolskom svetištu Santiagu de Composteli. Otok Korčula dio je kulturnih  ruta Sv. Martina iz Toursa i kulturne rute Maslinovog drveta, a sada se pridružio i trećoj Europskoj kulturnoj ruti Vijeća Europe sa svojom kružnom pješačkom rutom duljom od 160 km pod nazivom Camino Korčula!

Turistička zajednica Općine Blato, u suradnji sa Turističkim zajednicama otoka Korčule

(Na fotografiji: službeni logo Camino Hrvatska i fotografija Andro Tasovac, Camino Korčula vikend 1-3.prosinca 2023.)