S ciljem promocije i poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade lokalnih suvenira i proizvoda Turistička zajednica Općine Blato raspisala je i objavila na svojim mrežnim stranicama Javni poziv za prijavu rješenja i odabira autentičnog blatskog suvenira u 2023. godini.

Odabrani suveniri predstavljaju odraz kontinuiteta kulturnog, kulturno-povijesnog i tradicijskog naslijeđa Blata i otoka te prezentiraju njegovu materijalnu, nematerijalnu, gastro-eno ili prirodnu baštinu.

Odabrani suvenir postaje nositelj posebne oznake Autentičnog blatskog suvenira te će podnositelj imati obvezu korištenja navedene Oznake na istome.

Oznaka AUTENTIČNI BLATSKI SUVENIR U 2023.GODINI
pripada rješenju suvenira
„Tancarica i kumpanjol“

Proizvođač i nositelj:
Dainesi Studio,
obrt za proizvodnju keramičkih proizvoda,
Ulica 6, 3/4, 20271 Blato

Tehnika, način izrade i materijal korišten za izradu certificiranog suvenira:

Ručno oblikovana samostojeća figura od bijele gline, engobe, glazure i 24k zlatnim sjajem

Opis suvenira: 

Inspiracija za ovaj autentični suvenir prožeta je željom da se ostavi trajni trag i jedinstvena uspomena u vidu prepoznatljivog suvenira kroz jedan od najreprezentativnijih dijelova tradicijske i kulturne baštine Blata i otoka Korčule, odnosno kroz Viteško udruženje Kumpanjija Blato koje aktivno promiče, ponosno prenosi u naslijeđe i brižno čuva od zaborava stoljetne tradicijske plesove, s posebnim naglaskom na viteški ples od boja, ali i neizostavne baštinske običaje i kulturne vrijednosti naše destinacije. Misao vodilja prilikom stvaranja, kreiranja i prezentiranja ovog suvenira bila je želja za povezivanjem povijesnog, kulturnog, tradicijskog i prirodnog identiteta Blata u jednu cjelinu kroz ovaj cjelovit i atraktivni suvenir.

Prodajno mjesto sa ponudom suvenira koji nose posebnu oznaku Autentičnog blatskog suvenira:

Dainesi Studio,
obrt za proizvodnju keramičkih proizvoda,
Ulica 6, 3/4, 20271 Blato
M: 00 385 91 534 9940
E: dainesistudio@gmail.com
IG: dainesi_studio

Turistička zajednica Općine Blato zahvaljuje i ovom prilikom  svim prijaviteljima, sudionicima i članovima Stručnog povjerenstva za izbor Autentičnog blatskog suvenira u 2023.godini te s zadovoljstvom najavljuje izbor Autentičnog blatskog suvenira koji će biti raspisan i tijekom 2024.godine.

kumpanjol aut bl suveniri

tancarica aut bl suveniri

oznaka autenticni blatski suvenir hr