U srijedu, 12.srpnja 2023.godine, u Vijećnici Općine Blato održano je primanje za dugogodišnje goste i njihove domaćine koje su ugostili načelnik Općine Blato Ante Šeparović i direktorica Turističke zajednice općine Blato Maja Šeparović.

Tatjana i Aleš Samec iz Slovenije prvi put su došli u uvalu Prižba prije 30 godina, dok su stalni gosti u obiteljskom smještaju Tamare Rotim na Prižbi zadnjih par godina. U našu destinaciju zaljubili su  se već prilikom prvog dolaska, te su tijekom svih ovih godina boravili kod raznih domaćina, ali uvijek i isključivo u uvali Prižba. Naši dragi gosti posljednjih nekoliko godina dolaze i dva puta godišnje, i to za vrijeme ljetne sezone te ponovno tijekom listopada, odnosno u razdoblju posezone. Sa samom ponudom destinacije, Blata i otoka, upoznati su poput pravih stanovnika, a s obzirom na broj prijatelja koje su kroz sve ove godine stekli, na Prižbi, u Blatu i na našem otoku, osjećaju se upravo tako – poput pravih „domaćih“.

Obiteljski smještaj naših današnjih domaćina, Tamare Rotim, sinonim je prave interakcije iznajmljivača u zajednici koji neprestano  rade na stvaranju prepoznatljivog ambijenta obiteljskog smještaja naše destinacije, ulažući i pokazujući maksimalni trud i predanost turizmu.

Turistička zajednica općine Blato u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima koji su ujedno pravi ambasadori hrvatskog turizma i promotori naše destinacije pa su ovom prilikom obitelj Samec  i njihovi domaćini dobili simbolične poklone i zahvalnice za dugogodišnju vjernost našoj destinaciji.

Čestitamo i želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku, a ovom prilikom još jednom podsjećamo sve naše drage iznajmljivače da je poziv za prijavu dugogodišnjih gostiju u 2023.godini i dalje otvoren u Turističkoj zajednici Općine Blato (minimalni period 15 godina neprekidnog dolaska).