U četvrtak, 04.srpnja 2024.godine, u Uredu načelnika Općine Blato održano je prvo ovogodišnje primanje za dugogodišnje goste i njihove domaćine koje su ugostili načelnik Općine Blato Ante Šeparović i direktorica Turističke zajednice općine Blato Maja Šeparović.

Obitelj Kutnjak iz Slovenije u Prižbu i našu destinaciju zaljubili su se još prije 23 godine, dok su stalni gosti u obiteljskom smještaju Ljiljane Kaštelan na Prižbi zadnjih par godina.

Naši dragi gosti uglavnom dolaze i do tri puta godišnje, i to u svibnju, lipnju ili rujnu. Sa samom ponudom naše otočne destinacije, upoznati su poput istinskih lokalnih stanovnika, dok im je od posebnog interesa biciklizam, nogomet i otkrivanje skrivenih ljepota našeg otoka. Svoj svakodnevni ritual ispijanja kave imaju u Blatu u svom omiljenom objektu te ih osobito raduje kad ih ljudi u destinaciji prepoznaju.

Njihova povezanost sa našom destinacijom, kulturom, baštinom, načinom života, ali posebice sa njihovim dragim domaćinima neprestano raste i povećava se iz godine u godinu te im Prižba, Blato i naš prekrasni otok polako postaju drugi dom, a oni ostaju vjerni i odani ambasadori naše destinacije u svom rodnom gradu, regiji i državi čijih je dvadeset i tri godine nezaboravnih i autentičnih uspomena zasigurno najbolji poticaj svim njihovim prijateljima i članovima obitelji koji još nisu posjetili Prižbu i našu destinaciju da to čim prije i naprave.

Obiteljski smještaj na području općine Blato trenutno čini 95% komercijalnih smještajnih turističkih kapaciteta u našoj općini, i samim time dovoljno govori o njegovoj važnosti za turizam kao i potencijalima koje sa sobom nosi.

Turistička zajednica općine Blato u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima koji su ujedno pravi ambasadori hrvatskog turizma i promotori naše destinacije pa su ovom prilikom naši dragi gosti i njihovi domaćini primili simbolične poklone i zahvalnice za

Čestitamo im i želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku, a ovom prilikom još jednom podsjećamo sve naše drage iznajmljivače da je poziv za prijavu dugogodišnjih gostiju u 2024.godini i dalje otvoren u Turističkoj zajednici Općine Blato (minimalni period 15 godina neprekidnog dolaska).