Nakon prošlogodišnjih održanih  Blato Wine&Walk programa pozivamo vas da nam se i ovu godinu pridružite na našim programima u svibnju.

Ove  godine predstavljamo novi koncept Blato Talk & Walk programa koji na zanimljiv način povezuje storytelling u turizmu, tradicionalnu eno gastronomiju, autentične i ručno rađene keramičke proizvode, a sve prožeto kroz tradiciju pijenja čaja, književna djela i zajedničko druženje u autentičnom ambijentu etnografske zbirke Barilo u Blatu.

18.svibnja 2023.(četvrtak)

17:00 Dainesi Studio – keramička stvaraonica za djecu

Obvezna prijava za sve sudionike u Turističkom uredu u Blatu

Na Međunarodni dan muzeja, u četvrtak, 18. svibnja 2023. održavati će se keramička stvaraonica za djecu od 7 do 14 godina suradnji sa Dainesi Studio koji su otočni dizajneri ručno rađenih i jedinstvenih šalica. Obvezna prijava za sve sudionike u Turističkom uredu u Blatu.

24.svibnja 2023.(srijeda) „KRUŽOK UZ ŠALICU ČAJA"

18:00 Okupljanje u gradskom parku kraj putokaza – storytelling šetnja kroz Blato u društvu Alise i Klobučara

18:30 Etno kuća Barilo „Čajanka s Alisom“ i predstavljanje šalica Dainesi Studio

U srijedu, 24. svibnja 2023. održava se storytelling šetnja sa Alisom i Klobučarom od Gradskog parka Blato do etno kuće Barilo gdje se nastavlja program "KRUŽOK UZ ŠALICU ČAJA" tijekom kojeg ćemo predstaviti šalice Dainesi, pričati o ljekovitom bilju, književnosti i običajima uz degustaciju  Blatske torte® i Lumblije uz čaj, rose i prošek.

Organizatori: Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turistička zajednica općine Blato

Dobro nam došli!