U subotu, 01. travnja  2023.godine  sa početkom u 10:00 sati u Gradskom parku u Blatu odvija se program pod nazivom Uskrsni sajam u Blatu na kojem tradicionalno izlažu razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato.

U prekrasnom okruženju parka mnogobrojne rukotvorine, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice izložiti će čak dvadeset i dva sudionika iz Blata i otoka Korčule.

Ova tematska gastro manifestacija, osmišljena kao tradicijsko događanje s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, ali i svi ostali proizvodi temeljeni na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka za vrijeme kojih mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogu uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohotne slastice uz neizostavna vrhunska otočna vina, i sve to uz jedinstvenu prezentaciju ponude izlagača u autentičnom ambijentu Gradskog parka  u Blatu.

Osim izlagača, planirana je i glazba uživo kako bi dobro raspoloženje potrajalo što duže.

Uz sve navedeno, planirana je i prezentacija izrade žrnovskih makaruna uz degustaciju u mesnom umaku s obzirom da nam se ove godine u ovom kulinarskom dijelu  prvi put na sajmu pridružuju kao izlagači i Udruga Žrnovski makaruni.

Svi navedeni programi osmišljeni su za sve naše strane i domaće posjetitelje s ciljem još boljeg upoznavanja s eno i gastro ponudom naše destinacije s posebnim naglaskom na baštinu i tradiciju.

Izlagači:

Dainesi Studio

Dječji vrtić Blato

Dječji vrtić Marija Petković Blato

Dom "Majka Marija Petković" Blato

Dom za odrasle osobe Blato

Konoba Zlinje Blato

Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet ogranak Blato

Moja Nadalina

OPG Mirjana i Danko Mirošević

OPG Protić Sanja

OPG Slavica Nadilo, Žrnovo

Pekarnica Sardelić

Radionica Biseri očeva milosrđa

Škatula, Korčula

Učenička zadruga "Konoba" OŠ Blato

Učenička zadruga "Iz bajula" Srednja škola Ivo Padovan  Blato

Udruga osoba s posebnim potrebama Vincenca

Udruga Žrnovski makaruni

Vinarija Bačić

Vinarija Jovanov

Viteško udruženje Kumpanjija – Blato

Zajednica žena Katarina Zrinski Blato

Dobro nam došli!

*U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program se odgađa, a o novom terminu ćete biti naknadno obaviješten