Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite u raznovrsnim programima koje smo pripremili te zajedno s nama i našim ovogodišnjim partnerima obilježite Međunarodni dan muzeja u Blatu.

Pripremili smo za vas besplatan obilazak kulturnih znamenitosti naše destinacije, tematske radionice, edukativne programe, ali i prezentaciju ponude lokalnih vinarija, degustacije vina i Lumblije, tradicionalnog kolača otoka Korčule, ali i još brojne druge autohtone slastice i delicije, i sve to, uz laganu i edukativnu šetnju od jednog do drugog domaćina naših vinsko-slatkih tura u sklopu programa „Blato Wine & Walk“.

Muzeji imaju moć transformacije svijeta oko nas. Oni su posebna mjesta za otkrivanje i podučavanje o našoj prošlosti te otvaraju naš um novim idejama – to su dva bitna koraka u izgradnji bolje budućnosti. Upravo ovim riječima ICOM  https://icom.museum/en/ najavljuje 18. svibnja 2022. (srijeda), odnosno ovogodišnji Međunarodni dan muzeja koji će biti obilježen temom Moć muzeja (The Power of the Museums).

Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turistička zajednica općine Blato obilježavaju Međunarodni dan muzeja u Blatu još od 2015. godine, a svaku godinu broj suradnika u programu sve je veći, a program sve bogatiji.

Napomena: programi su besplatni, broj sudionika na "Blato Wine & Walk” programima ograničen, a prijava polaznika za željeni program „Blato Wine & Walk“ vrši se u Turističkoj zajednici općine Blato ili putem FB stranice Visit Blato Korčula :

18.05.2022./srijeda OPG Mirjana i Danko Mirošević - Vinarija Bačić
(okvirno trajanje ture 17:00 – 20:00h, mjesto okupljanja: putokaz iseljeništva u Gradskom parku u Blatu)

25.05.2022./srijeda OPG Protić Sanja - Sv.Vid - Blato 1902
(okvirno trajanje ture 17:00 – 20:00h, mjesto okupljanja: putokaz iseljeništva u Gradskom parku u Blatu)

01.06.2022./srijeda Moja Nadalina - Vinarija Dine
(okvirno trajanje ture 17:30 – 20:30h, mjesto okupljanja: putokaz iseljeništva u Gradskom parku u Blatu)

08.06.2022./srijeda Konoba Zlinje Blato/ Vinarija Jovanov
(okvirno vrijeme ture 17:30 – 20:30h, mjesto okupljanja: putokaz iseljeništva u Gradskom parku u Blatu)

Dobro nam došli!