U subotu, 02. prosinca 2023.godine sa početkom u 09:30 sati u Gradskom parku u Blatu održala se tradicionalna adventska manifestacija „Božićni sajam u Blatu – Okusi i mirisi zavičaja“ u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato na kojem tradicionalno izlažu razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači.

U prekrasnom okruženju parka mnogobrojne rukotvorine, umjetnička djela, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice preko nagrađivanih sireva, pomno složenih zagriza inspiriranih ribljim delicijama, uz nezamjenjive moderne i domaće slastice iz Blata, Korčule i Lumbarde s posebnim naglaskom na Lumbliju u realizaciji naših registriranih proizvođača koja je sveprisutna i neizostavan slatki poklon i u ovo predblagdansko vrijeme, sve to izložili su mnogobrojni izlagači iz Blata i otoka Korčule.

Božićni sajam otvoren je šarenilom, razigranošću i veselim nastupom Udruge blatskih mažoretkinja, dok je glazba uživo uz odličan Art Acoustic Bend bila zaslužna da dobro raspoloženje potraje što duže.

Izlagači:
Akademski umjetnici Frane Franulović i Nataša Napast
Blue Fish, Brna
Dječji Vrtić Blato
Dječji vrtić Marija Petković, Blato
Dom "Majka Marija Petković" Blato
Dom za odrasle osobe Blato
Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet - ogranak Blato
OPG Mirjana i Danko Mirošević
OPG Nadilo, Žrnovo
OPG Protić Sanja
Pekarnica Sardelić
Škatula Lumbarda
Radionica Biseri Očeva Milosrđa
Učenička zadruga "Konoba" Osnovna Škola Blato
Učenička zadruga "Iz bajula" Srednja škola Blato
Udruga mažoretkinja Blato
Udruga Vincenca
Viteško udruženje Kumpanjija - Blato
Zajednica žena Katarina Zrinski - Blato

Foto: Franko Bačić