U srijedu, 24. Svibnja u Blatu se održao prvi WALK&TALK program. Nakon prošlogodišnjih održanih Wine&Walk programa Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turistička zajednica općine Blato predstavili su novi koncept i novi program „Kružok uz šalicu čaja“.
Okupljanje je kao i uvijek bilo u Gradskom parku Blato otkuda je krenula storytelling šetnja sa Alisom i Klobučarom do etno kuće Barilo gdje se održao kružok uz šalicu čaja i predstavljanje šalica Dainesi, ručno rađenih i jedinstvenih šalica dizajniranih i napravljenih na otoku, a sve to uz priču o književnosti, ljekovitom bilju i šalicama.

Šalice Dainesi predstavila je njihova idejna začetnica i kreatorica Žana Boroe, dok su o ljekovitom bilju, čaju i književnosti pričale Dijana Ančić i Tončica Farac.
Trendovi u prezentiranju baštine , digitalizacija i globalizacija i zahtjevi domicilnog stanovništva za dodatnim sadržajima postavljaju visoku ljestvicu želja. Nastojeći se približiti trendovima osmišljen je program koji je realiziran zahvaljujući dugogodišnjim suradnicima etno kući Barilo, uvijek dragim suradnicama Dijani Ančić i Tončici Farac, novim suradnicima Žana Boroe, ali i svim posjetiteljima koji se svake godine pridruže na programima.