U srijedu, 17.kolovoza, u Gradskom parku u Blatu u sklopu programa 30. Blatskog ljeta održana je još jedna eno gastro manifestacija pod nazivom „Okusi i mirisi zavičaja – Blato Wine & Dine” u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato.

Mnogobrojni posjetitelji imali su prilike degustirati tradicionalna jela otočke kuhinje, i to lovačke specijalitete koje su za njih pripremili članovi LD Jastreb - lovački gulaš sa žrnovskim makarunima.

Ugodnu glazbenu atmosferu i drage zvuke klapske pjesme donijela nam je Klapa Kumpanji.

Naši domaći i strani posjetitelji mogli su uživati i degustirati Lumbliju, arancine, bruštulane mindele, tradicionalne kolače, prirodne sokove, ali i raznovrsne slastice čiji se tradicionalni okusi preklapaju u nesvakidašnjim i autentičnim proizvodima, kao i degustaciju vrhunskih bijelih, rose i crnih vina, uz prezentaciju cjelokupne ponude naših izlagača u autentičnom i bajkovitom ambijentu Gradskog parka u Blatu:

Korkyra Winery, Vinarija Bačić, Winery Dine, Blato 1902 d.d., @Opg Mirjana i Danko Mirošević, OPG Protić Sanja, Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet - ogranak Blato i @lovačko društvo Jastreb Blato.

Ove tematske i tradicijske večeri osmišljene su s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, autohtonih slastica, blatskih i otočnih vina te ostalih proizvoda temeljenih na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka.

Blatski fižuli & Turistička zajednica Općine Blato
foto: Franko Bačić