I ove srijede, 27.srpnja, u Gradskom parku u Blatu održana je eno gastro manifestacija „Okusi i mirisi zavičaja” u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato. Iako se program odvijao sa malim zakašnjenjem zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su omeli sam početak, nastavio se u odličnom raspoloženju uz ugodnu glazbenu atmosferu za koju se pobrinuo Trio Sabioncello.

U „kućici” su se ovom prilikom našli članice i članovi Športsko ribolovne udruge Pagar koji su pripremili dva tradicionalna jela i to: kupus na tabak sa friganom ribom te brodet sa domaćim lazanjama.

Ove tematske i tradicijske večeri osmišljene su s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, autohtonih slastica, blatskih i otočnih vina te ostalih proizvoda temeljenih na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka.

Naši domaći i strani posjetitelji mogli su uživati i degustirati Lumbliju, arancine, bruštulane mindele, tradicionalne kolače, prirodne sokove, ali i raznovrsne slastice čiji se tradicionalni okusi preklapaju u nesvakidašnjim i autentičnim proizvodima, kao i degustaciju vrhunskih bijelih, rose i crnih vina, uz prezentaciju cjelokupne ponude naših izlagača u kišnom, ali autentičnom i bajkovitom ambijentu Gradskog parka u Blatu: OPG Protić Sanja, OPG Mirjana i Danko Mirošević, Moja Nadalina te Vinarija Dine.

Radujemo se nadolazećim tradicijskim manifestacijama „Okusi i mirisi zavičaja“, odnosno Blato Wine & Dine u srijedu, 17.kolovoza 2022., kada nam vrhunske tradicionalne proizvode ponovno donosi Lovačko društvo Jastreb, zajedno sa svim ostalim dragim nam izlagačima.

Dobro nam došli!