U ponedjeljak, 24.veljače, u prepunoj Vijećnici općine Blato održana je edukacija za iznajmljivače u organizaciji Turističke zajednice općine Blato i Interligo – savjetovališta za obiteljski smještaj.

U dvosatnoj edukaciji iznajmljivači su se mogli upoznati s konkretnim, sažetim i korisnim informacijama podijeljenim u dvije glavne teme: Propisi u poslovanju s privatnim smještajem i Najčešće nedoumice iznajmljivača – DA ili NE koje su obrađivale brojne teme, među kojima posebno ističemo: Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, Pravilnik o kategorizaciji, cjenik, PDV na proviziju – samostalno plaćanje i predaja obrazaca, turistička pristojba 2020, turistička članarina 2020 te najčešće nedoumice iznajmljivača vezane uz prezentaciju i uređenje smještaja.

Edukaciju su održale Sanja Delin i Meri Čizmić Kraljević, a prisutne iznajmljivače i predavače na početku u ime domaćina pozdravila je Maja Šeparović, direktorica Turističke zajednice općine Blato, koja je ukratko i predstavila dosadašnju uspješnu suradnju sa savjetovalištem za male iznajmljivače te planirane teme ovogodišnje edukacije, ujedno zahvalivši svim malim iznajmljivačima u našoj destinaciji na njihovom neprestanom trudu i rezultatima koje postižu kao izvrsni domaćini u turizmu, naglasivši pritom kako je u 2019.godini ostvareno ukupno 20.904 dolazaka odnosno 202.362 noćenja.

Interligo je prvo i jedino savjetovalište za iznajmljivače na području Republike Hrvatske čiji predavači sustavno održavaju edukacije i savjetovanja za male iznajmljivače na područjima različitih turističkih zajednica, većih i manjih, primorskih i kontinentalnih, regionalnih i lokalnih. Tako i Turistička zajednica općine Blato već šestu godinu za redom provodi edukacije za svoje iznajmljivače u suradnji sa spomenutim savjetovalištem, a od 2018. godine svi iznajmljivači s područja općine Blato imaju besplatnu grupnu pretplatu u elektronskom izdanju na „Apartman Plus“, specijalizirani časopis za vlasnike apartmana i kuća za odmor.

Sinoćnoj edukaciji u Blatu nazočilo je 50 polaznika, a svi polaznici edukacije dobili su certifikat o završenoj edukaciji, kao i primjerak tiskanog izdanja časopisa “Apartman Plus”.