U subotu, 17. rujna Blato i otok Korčulu posjetila je britanska novinarska Alice Rose Pantony u sklopu svog studijskog putovanja u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Alice Rose Pantony piše za CN Traveller (Conde Nast Traveller), vodeću britansku online publikaciju za svakodnevna i luksuzna putovanja u čijem će rujanskom izdanju posebna tema ovog online magazina biti upravo otok Korčula pod nazivom „A guide to Korčula, Croatia's hidden gem“.

Cn Traveller magazine ima doseg od 100 000 dnevnih čitatelja diljem svijeta te više od 2,7 milijuna pratitelja na društvenim mrežama.

Za vrijeme svog kratkog boravka u Blatu britanska novinarska upoznala se s prepoznatljivim i jedinstvenim elementima povijesti, tradicije i kulturnih znamenitostima naše destinacije, ali i gastronomskim delicijama po kojima smo prepoznati, s naglaskom na tradicionalni kolač Lumbliju, Etno zbirku Barilo, Kulturni centar Blato - Galerija Nataša Cetinić (arheološka zbirka Kopila), Svetište i Muzej Blažene Marije Propetog Isusa Petković i čarobni drvored lipa Zlinje.

Domaćin britanskoj novinarski za vrijeme njenog boravka u Blatu bila je Turistička zajednica Općine Blato.