U Blatu je jučer boravio talijanski eno-gastro novinar i fotograf Max Rella www.maxrella.com u sklopu svog studijskog posjeta našoj županiji u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, TZ Dubrovačko-neretvanske i TZO Blato.

Jedno od polja njegovog interesa jest i turistička ponuda otoka Korčule s naglaskom na eno i gastro ponudu, ali i kulturni turizam te aktivni odmor, kao i posebna reportaža o Dubrovnik FestiWine u specijaliziranom magazinu Vigne, vini &qualita'. Njegove reportaže izlaze u vodećim talijanskim tiskovinama kao što su La Repubblica, Plein air, Bell' Europa, Gambero rosso te specijalizirana food & wine izdanja za talijansko tržište.

Za vrijeme svog jednodnevnog posjeta Blatu talijanski novinar imao se prilike upoznati s ponudom kušaone Blata 1902, degustacijom njihovih proizvoda, kulturnom ponudom etno kuće Barilo te neodoljivom gastro pričom o blatskoj lumbliji u ugodnom ambijentu konobe Zlinje u Blatu.

Domaćin talijanskom novinaru za vrijeme njegova posjeta u Blatu bila je Turistička zajednica općine Blato.