U petak 25. siječnja 2019. u organizaciji Etno kuće Barilo, Muzeja Blažene Marije Propetog Isusa Petković, Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice općine Blato odvijalo se događanje „Ususret Noći muzeja 2019.

Noć muzeja kao manifestacija ima jedan od osnovnih ciljeva provođenja aktivnosti na percepciji muzeja kao baštinskih ustanova, ustanova identiteta i muzeja kao nezaobilaznog dionika u održivom razvoju turizma. Povodeći se za postavljenim ciljevima organizatori su predstavili program „Ususret Noći muzeja 2019.” tokom kojeg su svi posjetitelji mogli obići etno zbirku Barilo i posjetiti Muzej Blažene Marije Propetog Isusa Petković uz stručno vodstvo.

Jutarnji termini u programi su bili predviđeni za grupne posjete škola i ostalih zainteresiranih dionika pa su tako u jutarnjem terminu učenici drugih razreda Osnovne škole Blato posjetili muzej Blažene Marije Petković. U večernjem terminu program je trajao od 18:30-20:00 sati.

Povodeći se za mišlju da je cjelokupno je čovjekovo biće kulturno oblikovano i određeno društvenim okruženjem u kojem čovjek odrasta i živi osmišljen je program, a uz podršku svih naših posjetitelja u programu.