6. Božićni sajam u Blatu u organizaciji Turističke zajednice općine Blato održao se u subotu 7.prosinca 2019.godine u atriju konobe Zlinje u Blatu od 9:30 do 12:30 sati u sklopu Božićno-novogodišnjeg programa općine Blato.

Sajam je bio jednodnevnog karaktera te je na njemu sudjelovalo 19 lokalnih izlagača:
Blato 1902 d.d., Dječji Vrtić Blato, Dječji vrtić Marija Petković Blato, Dom "Majka Marija Petković" Blato, Dom za odrasle osobe Blato, Frane Franulović, akademski slikar i kipar, Konoba Zlinje Blato, Moja Nadalina, OPG Cetinić, OPG Protić Sanja, Radionica „Biseri očeva milosrđa“, Udruga osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato, Učenička zadruga OŠ Blato „Konoba“ i Udruga Ekologija OŠ Blato, Učenička zadruga SŠ Blato „Iz bajula“, Udruga mažoretkinja Blato, Vinarija Bačić, Viteško udruženje Kumpanjija Blato, Zajednica žena Katarina Zrinski Blato.

Pored prigodnih božićnih ukrasa i adventskih dekoracija koje naši izlagači marljivo pripremaju kroz godinu upravo za ovu prigodu, na sajmu su se mogle degustirati i pronaći tradicionalne slastice kao što su blatska lumblija, tradicionalni božićni kolači u prigodnim pakovinama, ali i ostale božićne slastice te autohtoni proizvodi kao što su sirevi, ulje i vina karakteristična za našu enogastronomiju.

Foto: Frano Anić