U utorak, 19.veljače, u vijećnici općine Blato održana je edukacija za iznajmljivače u organizaciji Turističke zajednice općine Blato.

U gotovo trosatnoj edukaciji iznajmljivači su se mogli upoznati s konkretnim, sažetim i korisnim informacijama podijeljenim u dvije glavne teme: Budite uspješni iznajmljivač u 10 koraka i Administracija obiteljskog smještaja; počevši od informacija oko novih trendova u uređenju, preko prezentacije i oglašavanja, deset osnovnih pravila koja mora slijediti svaki iznajmljivač kako bi imao uspješnu sezonu pa do posebnog naglaska na aktualne teme i novosti u propisima i zakonima kao i odgovore na najčešća pitanja iznajmljivača.

Edukaciju je održala Meri Čizmić Kraljević, voditeljica marketinških i promotivnih projekata pri Interligo -Savjetovalište za vlasnike apartmana.

Interligo je prvo i jedino savjetovalište za iznajmljivače na području Republike Hrvatske čiji predavači sustavno održavaju edukacije i savjetovanja za male iznajmljivače na područjima različitih turističkih zajednica, većih i manjih, primorskih i kontinentalnih, regionalnih i lokalnih. Tako i Turistička zajednica općine Blato već petu godinu za redom provodi edukacije za svoje iznajmljivače u suradnji sa spomenutim savjetovalištem, a od prošle godine svi iznajmljivači s područja općine Blato imaju besplatnu grupnu pretplatu na časopis Apartman Plus u elektronskom izdanju, specijalizirani časopis za vlasnike apartmana i kuća za odmor.

Sinoćnoj edukaciji u Blatu nazočilo je 45 polaznika, a svi polaznici edukacije dobili su certifikat o završenoj edukaciji, kao i primjerak tiskanog izdanja časopisa “Apartman Plus”.