drznatjengiact2014U Domu kulture 4. travnja 2014. održana je prezentacija državnog natjecanja iz engleskog jezika „English in Action“ učenika Osnovne i Srednje škole Blato.

Gosti priredbe bili su učenici i djelatnici obje škole, njihovi sponzori i šira javnost.
Radi se o natjecanju u tri kategorije: sricanje, uvjerljiv govor i dramski izazov na kojem su naše škole s mentoricama Marijom Donjerković, Jelicom Šeparović i Petranom Dovijanić osvojile tri zlatne medalje, jednu počasnu nagradu i zapažene nastupe koji su prikazani na ovoj priredbi na stvaralački i kreativan način.

Program Osnovne škole vodio je tim sricatelja Patricija Dovijanić (8.r) koja je osvojila zlatnu medalju i Ivan Žuvela (6.r.) koji je osvojio počasnu nagradu. Uslijedio je uvjerljiv govor Adele Žuvela (7.r.) na temu „Do people need religion?“ i predstava „Sherlock Holmes“ u izvedbi: Marta Donjerković (8.r.), Dorotea-Maria Jandrić (7.r.), Mirna Milat (7.r.) i Julija Žanetić (7.r.) koja je i napisala dramu.

Program su nastavili učenici Srednje škole Blato kojega je vodio tim sricatelja Viktorija Šeparović (1.g.) i Petra Đilas (3.g.). Program je sadržavao pobjednički govor Nadice Stanojević (4.g.) na temu „EU: is it good for Croatia?“ koja je osvojila zlatnu medalju i izvedbu „Hamlet“ Williama Shakespeara učenika 3. gimnazije koji su također osvojili zlatnu medalju: Luka Cetinić, Katarina Franulović, Ivan Gavranić i Marin Stric-Ančić. Više na...