VAŽNE OBAVIJESTI ZA SVE IZNAJMLJIVAČE I OBVEZNIKE U SUSTAVU EVISITOR NOVI PRAVILNICI I IZMJENE PLAĆANJA
WWW.EVISITOR.HR

Slijedom e-mail obavijesti iz sustava eVisitor zaprimljene dana 5.veljače 2020.godine, te nastavno na već raniju obavijest (listopad 2019) o promjenama temeljem novog Zakona o turističkoj pristojbi koji je stupio na snagu 01.01.2020. http://www.tzo-blato.hr/b2b/718-obavijest-o-izmjeni-visine-turisticke-pristojbe-za-2020-godinu u eVisitoru napravljene su sljedeće administrativne izmjene:

  • Sukladno novom Zakonu o turističkoj pristojbi od 1.1.2020. u obračun iznosa godišnjeg paušalnog iznosa TP, osim glavnih kreveta, ulaze i POMOĆNI KREVETI.
  • Upisivanje pomoćnih kreveta

Sukladno novom Zakonu o turističkoj pristojbi od 1.1.2020 obračun godišnjeg paušalnog iznosa TP za objekte u domaćinstvu vrši se temeljem zbroja glavnih i pomoćnih kreveta.
Pomoćni kreveti se upisuju u eVisitor samo ako su navedeni u izreci rješenja.
Kako su se pomoćni kreveti do sada uglavnom navodili u obrazloženju rješenja, oni se ne mogu uzeti u obzir za obračun godišnjeg paušalnog iznosa TP.

 evistior pom kre2

Najčešća pitanja i odgovori:

Što ulazi u kapacitet objekta?

U kapacitet objekta ubrajaju se samo glavni kreveti, a pomoćni kreveti se ne ubrajaju već samo ulaze u obračun paušala za objekte u domaćinstvu.

Odnosi li se ulazak pomoćnih kreveta u obračun paušala i na već ranije izdana rješenja ili samo na rješenja izdana nakon stupanja na snagu novog zakona?

U obračun paušala se ubrajaju i pomoćni kreveti iz ranije izdanih rješenja samo ako su u njima pomoćni kreveti navedeni u izreci rješenja.

Što trebaju poduzeti iznajmljivači koji žele zadržati pomoćne krevete navedene u obrazloženju rješenja?

Iznajmljivači kojima su bili upisani pomoćni kreveti u obrazloženju rješenja, a koji žele da im isti ostanu u eVisitor sustavu moraju zatražiti od nadležnog ureda državne uprave da im izdaju novo rješenje s pomoćnim krevetima u izreci rješenja.

Za sve dodatne informacije ili daljnja pojašnjenja
Turistički ured Turističke zajednice općine Blato stoji Vam na raspolaganju.

evistior pom kre1 evistior pom kre2 evistior pom kre3 evistior pom krev5